Gästspel av MOA Kompani (SE)

Jag har kontakter i pentagon

 

När makten är upplöst och dansar i alla hörn.

 

Cinnober öppnar dörrarna för nästa dansgästspel, denna gång från Göteborg.

Moa Matilda Sahlin har samarbetat med Cinnober tidigare, bland annat i serien Teaterbaren på Atalante. Nu kommer hon med sitt eget kompani till scenen Cinnober Teater och spelar fyra föreställningar i början av oktober.

Detta är också urpremiären på MOA Kompanis nya verk.

 

Upprustningen i Pentagon bara fortsätter, och fortsätter. Men i det militära fanns en hemlig grupp som ville något annat. Strategin var att marschera ut på slagfältet med öppna armar. Vägrade fienden att lägga ned sina vapen hade soldaterna högtalare inmonterade i uniformerna, ur vilka det strömmade psykedelisk musik. Jag har kontakter i pentagon har inspirerats av denna Pentagons goda galenskap som i sin förlängning är ett slags symptom och spegling på en än värre galenskap – att demonstrera sin makt med den största av bomber.

 

I Jag har kontakter i pentagon är strategin ersatt med koreografi i en pentagon. Tre dansare skapar hörnen i scenrummet. Pentagonen blir i föreställningen en fortsatt omförhandling av historieskrivningen och en startpunkt för den mänskligt queera och decentraliserade, upplösta makten, med musiken och dansen in i framtiden. Tre dansare, med högtalare i kostymerna.

 

MOA Kompani har ett nyfiket förhållningssätt med fokus på kunskaps utjämnande, inkluderande och radikala konstnärliga val. Frågorna och den öppna processen är lika viktig som den färdiga föreställningen. Jag har kontakter i pentagon är ett allkonstverk skapat av koreograf, kompositör, ljusdesigner och tre dansare med expertis inom olika rörelsepraktiker.

 

​Av och med

Koreograf: Moa M. Sahlin

Dansare: Maria Naidu, Ina Dokmo, Jazz Munteanu

Ljus: Åsa Holtz

Musik: Klas-Henrik Hörngren

Kostym: Helena Lundström

Ljus/Ljudteknik: Beate Persdotter Løken

Foto: Nadim Elazzeh

Produktion: Possibilitas

Föreställningens längd: 51 min

 

Spelas på Cinnober:

5 oktober kl.19.00 - Premiär

6 oktober kl. 19.00

7 oktober kl. 19.00

8 oktober kl. 18.00

 

Produktionen ges med stöd av:

Statens Kulturråd, Kultur Göteborg, Folkuniversitetet, Medborgarskolan,

Vara Konserthus, Regionteater Väst-Uddevalla, Skaftarp Studio, Danscentrum Väst