Gästspel av New Opera Co (SE)

Säg till!

 

Vi önskar Niklas Rydén och NewOpera CO varmt välkomna  med ett nytt musikteaterverk som har premiär på Cinnober Teater den 20 november. NewOpera CO är ett av de få musikteaterkompanier som finns i Västsverige. De håller vanligtvis till på Cinnobers vänscen Atalante. Läs mer om New Opera Co på deras hemsida newopera.se.

Säg till! är en dagsaktuell nyopera med NewOpera CO om en värld i förändring där mycket vi tidigare tagit för givet ifrågasätts av starka krafter. Den lyfter frågor som:
Vad är demokrati? Hur skapas pengar? Hur vet man att något är sant? Finns det anledning att vara rädd? Varför ökar ojämlikheten i världen? Hur mildrar man hatet? Var finns framtidstron? 

 

Med Säg till! lyfter NewOpera CO det starka engagemang som finns kring dessa frågor med hjälp av sång, text, kammarmusik, körer, kabarénummer, poplåtar och märkliga sceniska aktioner.

I ett högt tempo kastas vi mellan satir, show och djupaste allvar. Det är galakväll. Vi skall fira världen. Men verkligheten tränger sig genom sprickorna och griper tag i känslan. Det finns delar av tillvaron som är så tuffa och absurda att de är svåra att ta in. Men festen fortsätter. Vi måste ändå leva. Och just så är det. Vi måste leva också. Och kunna le.

 

Föreställningens längd: 75 min

Spelas på Cinnober

20 november kl.19.00 - Premiär

21 november kl.19.00

22 november kl.19.00

 

Ensemble:

Saga Björklund Jönsson – sång, aktion
Karin Wiberg – sång, violin, aktion
Alexandra Nilsson – sång, cello, aktion
Niklas Rydén – sång, piano, aktion

 

 

Videotrailer