av Jon Fosse, Dan Tommi Hildén & Svante Aulis Löwenborg

 

DRAMAINSTALLATION PÅ DROTTNINGTORGET I GÖTEBORG 2010 

 

 

Det privata och intima rummet möter det offentliga och några få steg framåt blir till stora kliv i tid och rum. Guldfärgen i de två rummens ritningar korresponderar med röstens vilja att tala med en frånvarande person.

 

Detta audiovisuella konstverk är ett samarbete mellan ljudskulptören Dan Tommi Hildén, den norske dramatikern Jon Fosse och Cinnober Teater. Författaren har själv valt ut delar ur sitt debutskådespel “Och aldrig ska vi skiljas” som han sedan läst in. Verket framfördes första gången på Festspelen i Bergen, maj -09. Den gången var det 4 gyllene rum med 4 högtalare med riktat ljud på den stora Festplatsen i staden. Här på Drottningtorget i Göteborg visas den med 2 högtalare och nytt ljud.

 

Text och röst: Jon Fosse
Dramainstallation: Svante Aulis Löwenborg & Dan Tommi Hildén

 

Visades 18–31 augusti 2010, 06.00–23.00 dagligen. 
(Bästa tiden att ta del av den var mellan 6–7.30 på morgonen och 20–23 på kvällen.) 

Med stöd av Konstnärsnämnden, Statens kulturråd, Kultur Göteborg, Dans- och Teaterfestivalen i Göteborg

DRAMAINSTALLATION PÅ FESTSPELEN I BERGEN 2009 

Fyra riktade ljud bildade fyra rum. Fyra ritningar i guld visade vägen. Under festspelens utomhusprogram OiOi-festivalen mötte det privata rummet det offentliga på Festplassen i Bergen. 25 maj - 1 juni 2009, dygnet runt: nattetid var endast en av fyra högtalare inkopplad, en enslig röst i nattens tystnad.

Artikel i Bergenavisen
Titta på Zentons hemsida, som levererat utrustningen, här 

Sa, med Hans röst

 

Åskådare i Bergen